CLINIQUE 3 STEPS REVIEW

07.04.2015 18:18

Skúšať v kozmetike nove veci je fajn, ale moja pleť je citlivejšia a nie vždy to dopadne dobre. Posledne to skončilo až červenými fľakmi. 2 týždne som nepoužívala žiadne kozmetické prípravky. A teraz čo ďalej? V takýchto chvíľach siahnem po niečom čo poznám. Pre mňa je táto istota Clinique 3 steps. Mám suchú až zmiešanú pleť, takže používám sadu číslo 2. Sada 3 kroky zahŕňa:

The testing of new cosmetics  is fine, but my skin is more sensitive and not always it turns out well. Last one ended up with red spots.  I didn´t use any cosmetics for 2 weeks And now what's next? In these moments I choose something I know well. This surtainty is for me Clinique 3 steps.  I have dry-combination complexion, so I use set Nr. 2 This set includes three steps:

1.       Čistenie/Cleaning – LIQUID FACIAL SOAP MILD

2.       Exfoliácia/Exfoliation – CLARYFYING MOISTURE LOTION

3.       Hydratácia/Hydratation – DRAMATICALY DIFFERENT MOISTURIZING LOTION+

 

1.krok – čistenie –  CLINIQUE Liquid Facial Soap Mild

1.step – cleaning - CLINIQUE Liquid Facial Soap Mild

Čistenie gelovým mydlom je jednoduché. Stačí neveľké množštvo a poradí si so silnou vrstvrou líčídiel. Výborne sa dávkuje pumpičkovým dávkovačom.  Neštípe v očiach a po použití použití je pokožka vysušená (taký ten pocit pnutia) minimálne. S čím si neporadí je vodeodolná riasenka. Tú doporučujem odstrániť ešte pred použitím mydla nejakým odličovačom. Viem, že by som sa mala vyhnúť očnímu okoliu, ale neviem jako by som to mydlom urobila. Proste umývam celú tvár. V zložení sú 3 zložky (označené červene), ktoré možu veľmi iritovať pleť. Zatiaľ mi mydlo nerobilo nijaké problémy, ale nabudúce by som šla radšej do CLINIQUE Liquied Facial Soap Extra Mild,  pretože ten obsahuje len jednu červenú zložuku, a to Phenoxyethanol. Niektoré negatívne účinky sa možu prejaviť až při dlhšom užívaní a čím menej agresívnych zložiek, tým lepšie.

Purification gel soap is easy to use. Just a small amount is able to deal with strong layer of  make-up. The pump dispenser doses excellenty. It  doesn´t sting  in the eyes and it dries the skin just a little bit (small tension feeling). What is can´t handle is waterproof maskara. I recommend such king of masara to remove before with some good remover. I know that I should be avoiding eye surroundings, but I don´t know how. I simply wash my entire face. In ingredients are 3 components (marked in red) that can irritate the skin. Dispite of the fact taht the soap doesn´t cause any problém to me, I would prefer to go for CLINIQUE Facial Soap Extra Mild next time, because it contains only one red ingredients - Phenoxyethanol. Some negative effects could show up after some time so the less aggressive ingredients, the better.

Zloženie/Ingredients:Lauramidopropyl Betaine, Sodium Cocoyl SarcosinateTea-Cocoyl Glutamate, Di-PPG-2 Myreth-10 Adipate (DMA), Aloe BarbadensisPEG-120 Methyl Glucose DioleateSucroseSodium Hyaluronate, Cetyl Triethylmonium Dimethicone PEG-8 Succinate, Tocopheryl Ethyl Succinate Ethyldimonium Ethosulfate, Butylene Glycol, Chamomilla RecWaterSodium Laureth SulfateSodium ChlorideCocamidopropyl Hydroxysultaine, utita, Hexylene GlycolPolyquaternium-7, Laureth-2, Caprylyl GlycolSodium SulfateEDTADisodium EDTASodium BenzoatePhenoxyethanol

Zdroj/Source: https://www.cosmetic-ingredients.net/

 

2. krok – exfoliácia – CLINIQUE Claryfying Moisture Lotion

2. step – exfoliation - CLINIQUE Claryfying Moisture Lotion

Nechcem v kozmetických prípravkoch alkohol. Nesmierne mi vysušuje a dráždi pleť. Preto som si vybrala exfoliačnú vodu bez alkoholu. A je výborná. Perfektne dočistí pleť, mala by odstrániť aj odumreté buňky a prebytočný maz. Rozhodne sa mi pleť nemení na pergamenový papier.o) Každopádne toto je moj favorit celej sady. Radšej by som mala balenie s pumpičkovým dávkovačom tak ako je u gelového mýdla a hydratačního mlieka. Zloženie obsahuje jednu zložku, ktorá veľmi irituje pleť.

I don´t want alcohol in my cosmetics. It dries and irritates my skin tremendously. dries and irritates skin. That´si why I chose exfoliating water without alcohol. It is excellent. It purifies skin perfectly, it should also remove dead cells and oil. It doesn´t change the complexion to parchment paper.o) Anyway, this is my favorite of the whole set. I would rather have a pump dispenser such as with the gel soap and moisturizer lotion. The composition contains one component which greatly irritates skin.

Zloženie/Ingredients: WaterButylene GlycolGlycerinDipropylene GlycolYeast Extract (Faex), Cladosiphon Okamuranus Extract, Sasa Veitchii Extract, Salvia Sclarea (Clary) Extract, Pentiana Lutea (Gentian) Root Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) ExtractAcetyl GlucosamineTrehalose, Hamamelis Verginiana (Witch Hazel), Mentha Piperita (Peppermint), Anthemis Nobikis (Chamomile), BetaineDextrinDisodium PhosphateSodium PhosphateDisodium EdtaPhenoxyethanol, Methylpareben

Zdroj/Source: https://www.cosmetic-ingredients.net/

 

3.krok – hydratácia – CLINIQUE Dramatically Different Moisturizing Lotion+

3. step – hydratation - CLINIQUE Dramatically Different Moisturizing Lotion+

Najprv som začala používať hydratačný gel, ktorý som mala jako vzorku. Ten mi teda nesadol. Zle sa vpíjal, stále som mala pocit, že mám na tvári masku. Veľmi nepríjemné. Vrátila som sa spať ku krému/mlieku. Je jemný, ľahučký a okamžite sa rozotrie a vsiakne. Mal by doplniť hydratáciu, ktorú pleť stratila pri čistení mydlom a následnou exfoliaciou. Veľmi príjemný. Možno pre veľmi mladú pleť je dokonca dostačujúci. Pre zrelšiu určite nie, tá potrebuje trošku viac. Neznamená to, že vynechávam denný krém. V zložení nie sú žiadne vyložene iritujúce zložky. I keď parabeny sú vo všetkých produktoch.

First I started using a hydrating gel, which I had as a sample. It didn´t work with me. It didn´t absorb, I had the feeling that I have to face mask. Very annoying. I went back to lotion. It is soft, creamy and it absorbs immediately. It should refill hydration to skin which has lost in the proces of purification and exfoliation. Very pleasant. I tis possible that for very young skin is even more satisfactory. For more mature certainly not, she needs a little bit more. It does not mean that we skip the daily cream. There are not very irritating ingredients in the product. Although parabens are in all products.

Zloženie/Ingredients : WaterMineral OilSesame (Sesamum Indicum) OilPropylene Glycol, Tea-Stearate, Glycerol Stearate, Lanolin Alcohol,PetrolatumMethylparabenPropylparaben, Yellow 5 (Ci 19140), Yellow 6 (Ci 15985), Red 33 (Ci 17200)

Zdroj/Source: https://www.cosmetic-ingredients.net/

 

Bola som prekvapená, že má táto sada veľmi rozporuplné recenzie. Niektoré úplne nadšené a niektoré úplne odsudzujúce. Chápem, že na každého funguje niečo iné, ale až také rozdielne výsledky? Napadlo ma, že možno niektorí používajú alkoholovú variantu exfoliačnej vody a mali by používať tú bez alkoholu. Alebo pre suchú pleť a majú mastnú? Neviem. Výrobcovia odporúčajú používať sadu 2x denne – ráno a večer. Ja ju používam len 1x denne a to večer. Medzi jednotlivými fázami mám vždy 10 minutovú přestávku. Nemám na to žiadne vedecké alebo rozumné vysvetlenie, ale takto mi to vyhovuje najlepšie.o)

I was surprised to read so inconsistent reviews for this set. Some quite enthusiastic and some completely condemning. I understand that it´s not working for everyone, but so different results? It occurred to me that perhaps someone use alcohol alternative exfoliating water and should use that without alcohol. Or someone use prodect for dry skin instead products for oily skin? I don´t know. The producer recommends using a set 2 times a day - morning and evening. I use it only 1 time per day - evening. I do always 10 minute break between steps. I do not have any scientific or rational explanation, but this works for met he best.o)